Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Clubactivatie! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Clubactivatie zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Mijn profiel

Maak van de start van de Nationale Sportweek een feestje


Dit is een succesverhaal uit 2017. Wil je zelf een succesverhaal toevoegen? Klik dan op de onderstaande knop:

Zelf een succesverhaal toevoegen

Inspireer andere gemeenten, bonden en sportservices met jouw mooie verhalen. Deel jouw best practices of nuttige tips!


De Nationale Sportweek vindt één keer per jaar plaats.(punt, geen komma). Het startschot dus ook. Het is leuk, maar niet altijd eenvoudig om met een knaller te beginnen. Toch wil je jouw inwoners informeren dat jouw gemeente een week lang in het teken staat van sport. Nog geen originele aftrap bedacht? Borsele, Voorst, Groningen en Schouwen-Duivenland brengen je misschien op een idee!

Borsele

De gemeente Borsele heeft ervoor gekozen gebruik te maken van de omgeving. De start van de Nationale Sportweek vindt plaats in het zand. Op 9 september is er op het strandje van Baarland van alles te doen. Teams kunnen meedoen aan een fun-obstacle-run. In Nederland heeft de obstacle run, waarbij deelnemers een parcours door modder en water en over indrukwekkende obstakels moeten afleggen, de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. In Borsele is het aan de sportievelingen om te klimmen, klauteren en rennen over het strand en door luchtkussenstormbanen. Daarnaast zijn er op het strand springkussens, spelletjes en muziek en vinden er een bootcamp en een beachvolleybaltoernooi plaats.    

Dus kijk eens welke mogelijkheden de omgeving biedt. Wellicht ligt jouw gemeente nabij bossen of het water, allemaal locaties om sportactiviteiten in de buitenlucht te organiseren. Ook populaire en snel groeiende sporten zijn een mooie aanleiding om als basis te dienen voor de start van de Nationale Sportweek.

Voorst

In de gemeente Voorst vindt de opening van de Nationale Sportweek plaats in zwembad De Schaeck in Twello, niet op 9 maar op 8 september. Voorst spreekt van een ‘spetterende opening’.  Aan de opening is een originele wedstrijd gekoppeld: het Voorster Bommetje. Deelnemers, die minimaal in het bezit moeten zijn van zwemdiploma A, worden ingedeeld in verschillende leeftijdscategorieën. Ze mogen zelf de hoogte van de duikplank bepalen waar vanaf zij een spetterende bom maken. Een jury die de hoogte van de spetters meet, bepaalt de uiteindelijke kampioen.

Vaak is de aanwezigheid van een belangrijk kopstuk uit de gemeente ook een trekker voor een evenement. Alleen dat al geeft de activiteit extra gewicht. In Voorst verricht de wethouder van sport Hans van der Sleen het startschot voor het eerste Voorster Bommetje.

Groningen

Zoveel mogelijk verschillende sporten laten zien met een grootse aanpak. Daarvoor heeft de gemeente Groningen gekozen met de Energy Sport Xperience in Sportcentrum Kardinge op 9 september. De Energy Sport Xperience geldt met de aanwezigheid van meer dan zeventig sportclubs als de grootste sportbeurs van het Noorden. Groningers kunnen van 12.00 tot 17.00 uur terecht in de grote hal om sporten te bekijken, uit te proberen en te ontdekken. De hal wordt verdeeld in verschillende pleinen met elk een eigen thema. Zo zijn er onder meer een waterplein, ijsplein, zaalsportplein, running-area en fietsgebied. Deelnemers aan diverse sporten kunnen stempels sparen waarbij zij met een volle kaart in aanmerking komen voor een prijs.

Wonen er bekende sporters in jouw gemeente? Kijk of ze een rol kunnen spelen bij de opening. Groningen doet dat door spelers van onder andere FC Groningen, Basketbalclub Donar en Volleybalvereniging Lycurgus bij toerbeurt in de spotlights te zetten. 

Schouwen-Duivenland

De Nationale Sportweek begint officieel op zaterdag 9 september, maar het staat lokale organisaties natuurlijk vrij een eigen startdatum te kiezen. Schouwen-Duivenland begint de NSW zelfs een weekje eerder, namelijk op zaterdag 2 september. Lokale sportclubs komen op het Havenplein in Zierikzee bijeen; alle clubs bij elkaar verzameld. Er vinden demonstraties plaats en bezoekers kunnen deelnemen aan diverse sportactiviteiten. Er is gedacht aan jong en oud, dus iedere belangstellende wordt aangeraden te verschijnen in makkelijk zittende kleding!

De aftrap in Schouwen-Duivenland is op 2 september, alle activiteiten bij de clubs vinden wel gewoon plaats in de Nationale Sportweek van 9 tot en met 17 september.

NOC*NSF Sport Support

Heb je hulp nodig met het aanmaken van een activatie profiel? Of heb je vragen over het gebruik van jouw profiel? Wij helpen je graag!

Bekijk ook de veelgestelde vragen pagina. Wellicht vind je daar al een passend antwoord op jouw vraag. Kom je er echt niet uit? Stel jouw vraag dan via de contactpagina!