Eén momentje voor een bewuste keuze…

Leuk dat je een bezoekt brengt aan Clubactivatie! Wij maken gebruik van cookies om jouw bezoek aan Clubactivatie zo gebruiksvriendelijk en persoonlijk mogelijk te maken. Met behulp van deze cookies zijn wij onder andere in staat om de site te kunnen analyseren, het gebruiksgemak te verbeteren en jou de meest relevante informatie te kunnen tonen. Omdat grip op je online privacy belangrijk is, verzoeken wij je om kort de tijd te nemen voor een bewuste keuze.

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring

Mijn profiel

Kicks wil mensen in beweging krijgen: de AH Sportactie komt als geroepen!


Dit is een succesverhaal uit 2017. Wil je zelf een succesverhaal toevoegen? Klik dan op de onderstaande knop:

Zelf een succesverhaal toevoegen

Inspireer andere gemeenten, bonden en sportservices met jouw mooie verhalen. Deel jouw best practices of nuttige tips!


Vrijblijvend voetballen, zelf kiezen waar en wanneer, maar wel goed geregeld. Dat is het idee achter kicks. Kicks is op zoek naar voetballers, en ziet de AH Sportactie als een geweldige kans om ze te vinden.

Kicks is een start-up van de KNVB. Het project is net gestart, vertelt Lenny Renne. “We zijn sinds twee maanden actief bij vier verenigingen in Utrecht. In Utrecht proberen we kicks goed neer te zetten om vanuit daar vervolgens uit te breiden naar andere steden. Bij kicks kunnen voetballers voetballen op een flexibele manier. Je wordt dus geen lid van een vereniging of een team, maar maakt een account aan op onze website en komt vervolgens voetballen wanneer je wilt. Dit doe je altijd op je favoriete locatie en je betaalt online gemakkelijk per keer. Op dit moment organiseren we ‘kicks-training’, een open training waarbij partijtjes spelen centraal staat. In september gaan we los met een korte doordeweekse competitie genaamd ‘6x6x6’. In de toekomst zullen er ook nog andere voetbalvormen onder de naam kicks aangeboden worden. We beloven onze voetballers dat voetballen bij kicks vrijblijvend is, dat je altijd zelf kiest waar en wanneer je voetbalt en dat het altijd goed geregeld is. Goed geregeld betekent: je bent klant. Je krijgt van ons de allerbeste Nike ballen, een opgeleide kicks-trainer, een schone kleedkamer, een goed veld en we zorgen ervoor dat er altijd een kantine open is waar je na het voetballen lekker wat kunt drinken.”

Mensen in beweging krijgen

Het doel van kicks is simpel: mensen in beweging krijgen. En daar sluit de AH Sportactie natuurlijk naadloos op aan, want die heeft hetzelfde doel.  Vandaar dat kicks de promotiemogelijkheden graag benut om het bekend te maken. Renne: “We hebben in de regio Utrecht Albert Heijn winkels benaderd met de vraag of we samen kunnen werken. Met vier Albert Heijn winkels hebben we inmiddels afspraken gemaakt.”

De manier waarop kicks en de Albert Heijn winkels samenwerken is telkens anders. Renne: “Dat is maatwerk, we kijken samen met de winkel naar de mogelijkheden en beslissen ook samen in welke vorm we promotie maken. Het is vooral een ‘zichtbaar’ zijn in de winkel, bijvoorbeeld met kartonnen totems en met vloerstickers. We willen vooral duidelijk maken wat kicks inhoudt en dat willen we op een speelse manier doen. Verder zijn er nog advertentiemogelijkheden. En we bekijken nu of we de medewerkers van de Albert Heijn winkels ook kunnen uitnodigen om een keertje mee te doen.”

Persoonlijk contact

Renne heeft bij het benaderen van de Albert Heijn winkels vastgesteld dat bellen met de store manager niet de beste manier is. “Die staat dan vaak midden in de winkel en zegt ‘stuur een mail’ of ‘kom even langs’. Dat werkt waarschijnlijk het beste, gewoon binnenstappen bij de Albert Heijn winkel bij jou in de buurt en vragen wat je voor elkaar kunt betekenen.”

Zeker als club ben je ook voor een Albert Heijn winkel een interessante partner. Jij wilt graag nieuwe leden werven, de AH Sportactie heeft als doel om meer mensen aan het bewegen te krijgen. Als jij met je club voor een leuke promotieactiviteit in of bij de winkel zorgt, dan versterken jullie elkaar! Maak dus een leuk plan en stap op die winkel af!

NOC*NSF Sport Support

Heb je hulp nodig met het aanmaken van een activatie profiel? Of heb je vragen over het gebruik van jouw profiel? Wij helpen je graag!

Bekijk ook de veelgestelde vragen pagina. Wellicht vind je daar al een passend antwoord op jouw vraag. Kom je er echt niet uit? Stel jouw vraag dan via de contactpagina!